вторник, 6 ноября 2018 г.

Виробнича практика у закладі вищої освіти

Сьогодні я відвідала лекційне заняття з предмету: основи теорії ймовірності, в групі СКМ-18, яку проводила Крамаренко Тетяна Григорівна. Тема лекції: «Основні закони розподілу дискретних випадкових величин».
Після повідомлення теми, мети і завдань заняття, викладач повідомила план лекції. Потім Тетяна Григорівна задала низку питань студентам, щоб активізувати їх знання. На початку лекції у студентів спостерігалася мимовільна увага, однією з причин було активне обговорення деякого питання на перерві, але лекція від початку була насиченою і почалася з опитування студентів, тому викладач одразу зосередила увагу студентів, вони швидко включилися в темп заняття і на зміну мимовільній увазі прийшла довільна.
Виклад основного матеріалу відповідав плану лекції. Викладач повідомляла студентам про перехід до наступного питання. Зміст лекції охоплював основні питання заданої теми, головні питання даної лекції були вірно і чітко сформульовані.
Оскільки лекція проводилась для студентів за спеціальністю соціологія масової комунікації, то викладач постійно використовувала міжпредметні зв'язки математики з соціологією, що значно активізувало увагу студентів та зацікавлювало їх. Викладач більшість матеріалу лекції подала у пояснювально-іллюстративній формі. Письмовий та усний матеріал був поданий лектором граматично вірним, не було допущено жодної помилки. Для наочності викладач використовувала презентацію, що сприяло покращенню сприйняття студентами нового матеріалу.
Наприкінці кожного питання та протягом лекції викладач робила узагальнення, що надало можливість студентам осмислити матеріал. Під час лекції не було виявлено фактів конфліктності відносин між викладачем та студентами, на занятті панувала доброзичлива атмосфера. На занятті спостерігалася постійна розумова активність групи, тим паче, що лектор намагалася залучити до роботи якомога більше студентів.
Можна сказати про те, що лекція пройшла успішно. План, який був поданий на початку пари, був виконаний повністю.

1 комментарий: