четверг, 20 сентября 2018 г.

Чотирнадцятий день педагогічної практики

    Завтра буде благодійний ярмарок "Будьмо милосердними разом", отже сьогодні ми з ранку розпочали підготовку, а саме підготовку декорацій. У класі у кожного учня є свої обов'язки, і навіть є відповідальний за ярмарок - Марія. Вона організувала клас, давши поручення кому що потрібно приготувати з їжі, з декораціями нам допомагали її батьки. У мене вже є досвід з виготовлення помпонів, тому я провела для учнів майстер-клас, розказавши всі тонкощі цієї роботи. На кінець дня ми підготували всі потрібні декорації, та прикрасили стенд.
   Також сьогодні я відвідала урок алгебри в 9-В класі, який проводила Світлана Миколаївна. Для перевірки домашнього завдання вчитель запитала ключові моменти розв'язання вправ, та запитала, які знання стали у нагоді для виконання роботи. Урок був присвячений розв'язанню вправ, учні по черзі виходили до дошки і після розв'язання робили висновки. Якщо учень не правильно записував відповідь, то вчитель робила зауваження і наголошувала на тому, що на ЗНО потрібна правильна відповідь, а на розв'язання ніхто дивитись не буде, після чого учні були більш уважними.
     Також відвідала урок інформатики в 9-В класі, який проводила Наталя Ігорівна. На початку уроку вчитель перевірила виконання письмового домашнього завдання на оцінку, викликаючи до себе по черзі по одному учневі, під час перевірки учні самостійно працювали з підручником, ознайомлюються з сервісом Веб 2.0 та Веб 1.0. Вивчення нової теми проходило у діалоговій формі: учні розповідали, що вони знають взагалі стосовно сьогоднішньої теми, вчитель, в свою чергу, коректувала їх відомості та доповнювала їх знання. Матеріал сприймався легко та швидко засвоювався, пояснення були чіткими та супроводжувалися прикладами. Учням сподобалася вправа в Google картах, потрібно було прокласти маршрут з Кривого Рогу до країни або міста, яке учням хотілося б відвідати: дізнатися кілометраж, шляхи подорожі, також учні дізналися скільки годин потрібно іти пішки. Урок був цікавим, мета уроку була досягнута.