пятница, 9 ноября 2018 г.

Виробнича практика у закладі вищої освіти

Сьогодні я провела виховний захід для студентів третього курсу групи МІ-16. Тема заходу: «Етикет на всі часи». Заняття я розпочала з привітання, мотивацією були слова "Сподіваюсь, що кожен вчитель, у тому числі і майбутній, з часом прийде до розуміння того, наскільки людині, а тим паче тій, яка виховуватиме підростаюче покоління, важливе знання етикету", після чого студенти налаштувалися на робочий лад. 
Форму проведення я обрала бесіду як оптимальний спосіб реалізації поставленої мети в межах загального обсягу часу.





При проведенні заходу я дотримувалась чіткої структури, використовувала презентацію, роздатковий матеріал. Виховний захід складався з таких етапів: організаційного, на якому було повідомлено тему, мету і завдання заходу, вікторини «Правила привітання», бесіди про етикет в цілому, про етикет студента, дозвільний етикет та про ресторанний етикет, де було залучено студентів до активного обговорення, виконання завдань на мультимедійній дошці, також продемонстровано різноманітні відеоматеріали, обговорювали подані ситуації, останнім етапом була заключна частина.
Активність та ініціатива надходила, як від мене так і від студентів. Студенти із захопленням приймали участь в обговорені і вправах, аналізували ситуації з власного досвіду, взаємодіяли між собою. Були активними, уважними, веселими, але при цьому вели себе дисципліновано, оскільки завжди були задіяні в роботу.
Захід було проведено на високому рівні, встигли виконати все заплановане та підвести підсумки. Студенти залишились задоволені виховним заходом. Тема була розкрита повністю, мета заходу досягнута.