вторник, 30 октября 2018 г.

Виробнича практика у закладі вищої освіти

Сьогодні я відвідала пару теорії ймовірності та математичної статистики, яку проводила Тетяна Григорівна Крамаренко. Це було практичне заняття у групі МІ-15 з теми: «Критерій згоди Пірсона для законів розподілу».
Під час проведення пари викладач використовувала наочності, а саме презентацію до заняття, що значно економило час та сприяло покращенню сприйняття студентами інформації. На етапах актуалізації Тетяна Григорівна постійно залучала до роботи студентів, але вони не дуже активно відповідали, тому ключові моменти було виписано на дошці. Викладач разом зі студентами склала таблицю для обчислення та наголошувала на розташуванні записів у зошиті. Під час розв'язання задач студенти стали більш активними. Працювали як біля дошки так і за комп'ютером в Excel. Тетяна Григорівна коригувала роботу, постійно поправляла, звертала увагу на функції, які використовували студенти в Еxcel, коли студент допустив помилку і не міг обчислити суму, викладач не стала говорити помилку, запропонувала по іншому знайти суму, а дану проблему задала з'ясувати вдома, таким чином студенти повторять різні методи знаходження суми. Також викладач постійно проводила паралель із виконанням завдання письмово і в програмному засобі.
Під час проведення практичного заняття використовувались різні форми роботи, як індивідуальні, так і групові. Студенти парами виходили до дошки для заповнення таблиць, побудови графіків. Викладач постійно наголошувала на прикладній спрямованості вивчення теми, після розв'язання загальної задачі, пропонувала придумати умову, яка підходила б під даний розподіл, наприклад, функція показникового розподілу говорить скільки безперебійно працює даний прилад і т.д. Викладач активізувала увагу студентів, запропонувавши розв'язати прикладну задачу: відомо бали групи МІ-15 при вступі до КДПУ, потрібно перевірити гіпотезу про нормальний розподіл балів.
Після кожного завдання було підведено підсумки. Домашнє завдання та матеріали за якими працювали на парі, викладач відправила студентам на пошту, це заощадило час та дало можливість краще підготуватися студентам, які були відсутні. Практичне заняття прийшло на високому рівні, мету було досягнуто.
Тетяна Григорівна є куратором групи МІ-16, отже після пар вона познайомила мене з цією групою, представила студентам як нового куратора, вони із зацікавленням поспілкувались зі мною і ми обговорили тему кураторської години. 
На кінець дня я разом з науковим керівником та Безверхньою Оленою Олегівною, обговорили теми і зміст занять, які ми будемо проводити під час проходження практики, а також оговорили теми та плани проведення виховних годин. Сьогодні я завершила складання індивідуального плану роботи.