среда, 5 сентября 2018 г.

Третій день педагогічної практики

День розпочався зі знайомства з вчителями інформатики 9-В класу. Так як на уроці інформатики учні об'єднуються в дві групи, то у них відповідно два вчителі - Наталія Віталіївна та Наталія Ігорівна. Я буду закріплена за вчителем Наталією Ігорівною. 
   Відвідавши урок інформатики в 9-В класі я була приємно вражена! Наталія Ігорівна ідеально його розпланувала! Так як вона новий вчитель, то урок розпочала зі знайомства з класом. Спочатку вчитель розповіла про себе, а потім запропонувала учням по черзі представитись і коротко розповісти про свої захоплення, назвати улюблений предмет і предмет який подобається найменше. Таким чином Наталія Ігорівна з'ясувала їх ставлення до предмету, після чого повідомила тему сьогоднішнього уроку "Інформатика та інформаційне суспільство".
   Далі вчитель пропонує учням своїми словами пояснити деякі терміни, під час відповідей учнів наголошує на словах які є ключовими словами даних термінів. Вчитель вдало переходить від одного терміна до іншого, таким чином повторюючи вже пройдений матеріал. Протягом всього уроку Наталія Ігорівна наводить приклади з життя, з власного досвіду, а також, користуючись розповідями класу на початку уроку, наводила приклади пов'язані з улюбленими заняттями учнів. Новий матеріал вчитель подає структуровано, використовуючи схеми і таблиці для кращого запам'ятовування. Урок пройшов енергійно, жваво, учні також протягом уроку вправно наводили приклади з життя.
   Також сьогодні я відвідала пару уроків алгебри в 10-Б класі.  Вчитель - Шахматова Світлана Миколаївна. Вчитель розпочала урок зі вступного слова, розповіла плани на семестр. Мотивувала учнів на навчання наголосивши на наступаючому ЗНО та на минулому ДПА.
   Тема уроку: "Функції". Актуалізація опорних знань була проведена у вигляді фронтального опитування, учні швидко відповідали на питання, потім разом з вчителем склали таблицю,
яка допомагала узагальнити і систематизувати матеріал основної школи. Далі перейшли до розв'язування задач біля дошки. Вчитель слідкувала за правильністю і коректністю записів на дошці, коли бачила помилку, то пропонувала класу знайти її.
   Учні були зосереджені і зацікавлені протягом всього уроку, урок пройшов вдало.

   Я дуже рада що маю можливість навчатися у таких вчителів-професіоналів як Світлана Миколаївна та Наталія Ігорівна!