пятница, 28 сентября 2018 г.

Двадцятий день педагогічної практики

    Сьогодні до нас завітала наш методист Крамаренко Тетяна Григорівна і ми проводили відкриті уроки. День був дуже насичений та наповнений враженнями! 
       Першою проводила урок геометрії Габ Світлана Сергіївна, в 9-Б класі. Тема: Розв'язування задач і вправ. Тип уроку: урок застосування знань, умінь і навичок. Урок розпочався вчасно з актуалізації опорних знань. Для наочності вчитель використовувала телевізор, що полегшувало сприйняття учнями інформації та економило час. Світлана Сергіївна після актуалізації сказала девіз уроку та побажала учням приємного дня, що налаштувало учнів на робочу атмосферу. Далі перейшли до розв'язування задач біля дошки. Учні були активними і гарно працювали. Після розв'язання кожної задачі вчитель підводила підсумки і нагадувала учням основні моменти. В кінці уроку була проведена рефлексія. З відповідей учнів можна зробити висновок, що урок їм сподобався. Мета і завдання були досягнуті. 
     На четвертому уроці ми відвідали урок Мельниченко Юлії Анатоліївни в 10-Б клас. Урок алгебри за темою: "Рівності з модулем. Розв'язування вправ", тип уроку: урок застосування знань, умінь і навичок. Урок розпочався з актуалізації опорних знань, було запропоновано вправи як усного так і письмового характеру. Впродовж уроку вчитель працювала з класом, слідкувала за виконанням завдань біля дошки та за партами, у разі потреби коректувала поведінку на уроці. Було також використано телевізор, що допомагало швидко розв'язувати вправи. Урок пройшов добре, в кінці підведено підсумки та проведено рефлексію, де учні ділилися враженнями за урок. Після уроку було проведено самоаналіз та аналіз присутніх. 
      Шостий урок проводила я, відкритий урок з геометрії в 9-Б класі. Урок присвячений розв’язуванню задач і вправ з теми «Властивість сторін і діагоналей паралелограма». Тип уроку: урок застосування знань, умінь і навичок. На уроці були присутні методист кафедри математики та методики її навчання - Крамаренко Тетяна Григорівна, вчитель математики - Світлана Миколаївна, та студенти-практиканти: Світлана Сергіївна, Юлія Анатоліївна, Олена Анатоліївна. На початку уроку виникли технічні проблеми з проектором, але не зважаючи на це уваги я швидко придумала інші завдання і провела етап актуалізації опорних знань, дякуючи учню з класу проблему вдалося вирішити, тому на уроці я мала змогу користуватися проектором. Протягом уроку я компонувала роботу біля дошки та за партами, встигала перевіряти розв'язання завдань. Оскільки задачі були підібрані не з підручник, учням було роздано роздруківки завдання, що заощаджувало багато часу. Урок пройшов інтенсивно, на етапі рефлексії учні ділилися гарними враженнями стосовно уроку. Мету уроку було досягнуто. Після уроку Світлана Миколаївна та Тетяна Григоріївна відмітили багато позитивних моментів.
    В кінці дня ми разом методистом - Крамаренко Тетяною Григорівною, і вчителем математики - Шахматовою Світланою Миколаївною обговорювали всі уроки і ділились враженнями. День пройшов чудово!