понедельник, 24 сентября 2018 г.

Шістнадцятий день педагогічної практики


    Ранок розпочався з лінійки, де оголосили результати ярмарку, 9-В клас переміг, по всім критеріям ми набрали найбільше балів, радості не було меж! Також на лінійці оголосили, що всі зібрані на ярмарку гроші відправили на благодійність солдатам, які обороняють нашу державу, а їжу, що залишилась, відвезли до дитячого будинку. 
    Після лінійки з 9-В класом пішли на пару уроків з алгебри, які проводила С. М. Шахматова. На першому уроці повторювали тему "Зростання та спадання функції". Урок розпочався з актуалізації опорних знань, яка була проведена у формі бліц-опитування, учні відповідали активно і правильно, що свідчить про гарне засвоєння попереднього матеріалу. Протягом уроку учні біля дошки розв'язували різні задачі, наприклад, дано функцію і потрібно довести, що вона є зростаючою на певному проміжку, учні ще не розв'язували такого типу завдань, їм було дуже цікаво. Урок пройшов на високому рівні, учні активно працювали.
    Другий урок був за темою: "Парність і непарність функції", тип уроку: урок вивчення нових знань. Світлана Миколаївна заздалегідь приготувала рисунки на дошці з відомими функціями, учні говорили назву графіка функції та аналізували яких значень залежної та незалежної змінної він приймає. Даний вид завдання потребував уважності, логічного мислення і клас, в цілому, добре справився. Учні самостійно вивели алгоритм дослідження функції на парність. Урок пройшов вдало, вчитель змогла зацікавити учнів, підібрала гарні різнопланові завдання на логіку, які стосувались сьогоднішньої теми та опиралися на знання минулого матеріалу. Дані уроки пройшли продуктивно.
    Учні не підготували крейду до уроку і на російській мові не було чим записувати на дошці,  оскільки це було вже не перший раз, тому я вирішила нагадати обов'язки чергового по класу, також ми разом з класом склали пам'ятку для чергового.
    Сьогодні до нас в гімназію завітала наш методист з кафедри педагогіки Макаренко Ірина Євгеніївна. Ми розповіли їй про гімназію, наші враження, про вже виконану і заплановану виховну роботу, Ірина Євгеніївна відповіла на наші запитання, переглянула блоги та дала поради щодо проведення залікового заходу і ведення блогів.
    Наприкінці дня Світлана Миколаївна переглянула наш, уже завершений, довідник з математики та подякувала за допомогу, але ми вдячні їй ще більше, вона давала корисні методичні та дидактичні поради щодо його заповнення, ми отримали цінний досвід. Потім ми надіслали довідник у електронному вигляді своїм класам, сподіваємось, що він стане їм у нагоді.