понедельник, 17 сентября 2018 г.

Одинадцятий день педагогічної практики

    Ранок для мене був дуже хвилюючим, адже сьогодні я мала провести свій перший урок з математики. 
 Перший урок алгебри в 9-В класі провела Світлана Миколаївна, а другий урок провела я, урок перевірки знань, умінь  і навичок з теми: "Функція. Властивості функції". Так як у класі не працював проектор, мені довелося перед уроком зробити заготівки на дошці, щоб швидко провести актуалізацію опорних знань, використовувала метод бліц-опитування,  учні пригадали вже вивчені означення та поняття, після чого почали письмово виконувати завдання. Протягом уроку учні працювали з роздруківками на місцях та виходили до дошки. Перед виконанням кожного завдання, ми оговорювали етапи розв'язання, а після я підводила підсумки, які знання стали у нагоді для розв'язання. Я намагалась залучити всіх дітей до роботи, у разі виникнення питань допомагала їх вирішити. Мету уроку було досягнуто. Після уроку Світлана Миколаївна висловила своє задоволення та дала корисні поради.

   Також я завітала на урок до студентки-практикантки Світлани Сергіївни в 9-Б клас. Вона також проводила урок з алгебри за тією ж темою. Було цікаво споглядати за тим, як різні класи сприймають один і той же матеріал, та й вчителі (я і Світлана Сергіївна) одну і ту ж розробку уроку по різному провели. На початку уроку було проведено актуалізацію опорних знань, з використанням телевізору, який вчитель використовував протягом уроку, за допомогою нього вдалося простіше, цікавіше провести урок, заощадити час для розв'язання більш складних завдань, активізувати увагу учнів. Урок пройшов вдало і енергійно.
     Після уроку Світлани Сергіївни ми мали час обговорити зі Світланою Миколаївною проведені нами уроки, а також прислухатись до порад.
     Помітивши, що учні на кожній перерві грають на планшетах, я вирішила провести бесіду на тему шкідливих звичок. Під час якої зауважила, що надмірне витрачання часу на планшети, телефони, комп'ютери та інші гаджети значно псують зір і спричиняють залежність. Також запропонувала декілька порад, як можна позбутися даних шкідливих звичок.

   Сьогоднішній день був дуже емоційним! І завершився порадами від Шахматової С.М. стосовно завтрашнього уроку геометрії.