вторник, 16 октября 2018 г.

Тридцять другий день педагогічної практики

Сьогодні я була присутня на позакласному заході з інформатики в 9-Б класі, який проводила Світлана Сергіївна. На заході учні грали в морський бій за допомогою комп'ютера. 
Вчитель розповіла учням правила гри, після чого учні розділилися на дві команди, вибрали капітана команди та назву. Протягом гри учні були активними, правильно відповідали на поставленні їм запитання, що свідчить про високий рівень знань з теми "Комп'ютерна презентація. Учням сподобався захід, вони гарно та корисно провели час.
Також сьогодні відвідала пару уроків геометрії в 9-В класі, їх проводила Світлана Миколаївна. Тема: "Розв'язування вправ". На уроках учні розв'язували задачі на знаходження площі трикутника та його елементів, зокрема висоти трикутника. Спочатку було проведено актуалізацію опорних знань у формі усного опитування. Можна сказати, що учні добре підготувались до уроку, учні активно відповідали. Вчитель слідкувала за грамотністю математичної мови та правильністю міркувань. Учні виконували задачі за за готовими рисунками. На другому уроці переважну більшість задач було запропоновано без рисунків, спочатку учні робили аналіз задачі, обговорювали рисунок, і тільки потім будували в зошитах та на дошці. Уроки пройшли на високому рівні. Учні навчались прийомам логічного мислення, аналізу, розвивали самостійність. Світлана Миколаївна була організована, гарно володіла класом.