пятница, 19 октября 2018 г.

Тридцять п'ятий день педагогічної практики

Сьогодні деякі учні 9-Б, 9-В та 10-Б класів після 4 уроку поїхали до театру, разом зі Світланою Миколаївною. Тому на 6 уроці я провела самостійну роботу для учнів 9-В класу, які залишилися. Від цієї новини вони засмутилися, адже вважали що це не справедливо, що деякі учні класу в театрі, а вони повинні писати самостійну, але мені вдалося налаштувати їх на роботу, повідомивши що самостійна робота не складна і вони матимуть можливість отримати додаткову гарну оцінку. Спочатку ми повторили матеріал, знання якого допоможе написати самостійну роботу, учні активно відповідали на поставленні запитання та були заінтересовані в отримані гарної оцінки. Потім написали самостійну роботу, зібравши листочки, ми підвели підсумки і учні мали можливість позадавати питання стосовно самостійної роботи. Мета уроку була досягнута.
Також я провела виховний захід на тему "Все в твоїх руках". Форму проведення я обрала тренінг, оскільки це відповідає віковим та індивідуальним особливостям учнів. Метою заходу було показати цінність людського життя та відповідальність людини за свій життєвий вибір.
Виховний захід складався з вправ «банка життя» (вона сподобалася учням найбільше), «коло асоціацій» (учні записували на дошці асоціації зі словом "життя", а потім із записів зробили висновок), основної частини (розповідь притчі та її аналіз, обговорення ситуації з власного досвіду), вправи «проективне речення» , оголошення результатів соціологічного опитування населення школи, висновків, а на завершення було проведено рефлексію заняття: вправа «розкрита долоня» (учні на "долонях" писали побажання один одному).
Учні із захопленням приймали участь в усіх вправах, аналізували ситуації з власного досвіду, взаємодіяли між собою. Були активними, уважними, веселими, але при цьому вели себе дисципліновано, оскільки завжди були задіяні в роботу.
Захід було проведено на високому рівні, встигли виконати все заплановане та підвести підсумки. Учні залишились задоволені тренінгом.

В кінці дня нас попросили допомогти провести завтра олімпіаду для учнів 5-11 класів, не звична робота для нас, але цікава.