пятница, 5 октября 2018 г.

Двадцять п'ятий день педагогічної практики

Вітаю вчителів із професійним святом - Днем Вчителя!

   Сьогодні ранок розпочався раніше, я повинна була приїхати о 7:30, адже 9-В клас черговий по школі, а класний керівний був відсутнім і мені було доручено його замінити. Вранці ми надули повітряні кульки і учні, тримаючи їх, вітали вчителів, зачитували вірші стосовно предмету, який вони викладають, а також одягали брошки з квітів.
   На перервах учні повинні стояти на постах, я слідкувала за порядком, та допомагала їм вирішувати буденні проблеми.
    Сьогодні я відвідала позакласний захід з математики студентки практикантки Світлани Сергіївни в 9-Б класі. Форма проведення: математична гра під назвою "Паризьке кафе". Зхід пройшов чудово, учня було цікаво розмірковувати над запропонованими завданнями. Форма гри дає змогу дітям розважитись, але при цьому має характер повторення вивченого матеріалу. Переможці та команда, яка зайняла друге місце, були нагородженні грамотами.
    Я також провела свій позакласний захід з цієї ж теми.  З самого початку, сама назва заходу зацікавила учнів. Клас був розділений на дві команди, після чого вони обирали капітана та назву команди. На заході були задіяна робота з картками, тематика заходу була представлена в презентації, яка демонструвалась на проекторі разом із завданнями. Учні мали змогу побачити найгарніші місця Парижу та Франції загалом. Таким чином захід пройшов в гарному настрої. На мою думку, вдалось поєднати корисне з цікавим.