среда, 10 октября 2018 г.

Двадцять восьмий день педагогічної практики

Сьогодні я провела провела урок інформатики в 9-В класі, з теми "Елементи анімації. Управління показом презентації. Друк презентації".  Спочатку, ми з учнями перевірили як було засвоєний попередній урок, написавши самостійну роботу. Після чого почали розглядати нову тему, спочатку було переглянуто презентацію, де було висвітлено теоретичний матеріал. На етапі засвоєння знань, учні почали виконувати вправи на комп'ютері, за підручником. Особливої уваги було приділено вправі на комп'ютері стосовно правил дорожнього руху. Таким чином, учні не тільки повторили правила дорожнього руху, але й спробували в презентації створити анімаційний фрагмент про рух вантажівки та велосипедиста. В кінці уроку було проведено підсумки і рефлексію, з чого можна сказати, що учні добре засвоїли вивчений матеріал, урок їм дуже сподобався. Мету уроку було досягнуто.
Потім я відвідала урок Олени Анатоліївни. Тема: Розв'зування логарифмічних рівнянь. На уроці учні вдосконалювали свої знання з даної теми. Була використана мультимедійна дошка на якій було представлено завдання, що значно заощаджувало час і учні мали змогу розв'язати більше рівнянь. А також учні могли розв'язувати завдання наперед, отримуючи за це плюси. Також вчитель залучала до роботи учнів, які були відсутній на попередньому уроці, завдяки вдало проведеної актуалізації, їм не було складно включитись у роботу. При розв'язанні логарифмічних рівнянь, вчитель відповідала на запитання учнів та викликала їх до дошки, щоб ліквідувати дану проблему. Пояснення були послідовними та доступними для сприйняття.
Також сьогодні я разом з іншими студентами-практикантами, провела профорієнтаційний захід в 11-х класах на тему "У світі професій".  Учні мали змогу дізнатись багато цікавого про професії, класифікувати їх в залежності від предмета праці. Ми  запропонували учням для ознайомлення сайти з прогнозами потребованих професій через 5 років, оскільки вже зараз вони мають визначитись з вибором, та розповіли їм про особливості здачі ЗНО та вступу до ВНЗ. Захід був досить змістовним та цікавим. Мета і завдання були досягнуті.