четверг, 25 октября 2018 г.

Тридцять дев'ятий день педагогічної практики

Зранку я відвідала пару уроків алгебри в 9-В класі з теми: "Квадратична функція". Урок розпочався своєчасно, Світлана Миколаївна чітко і голосно сформулювала основні задачі уроку. Після проведення актуалізації опорних знань у формі фронтального опитування перейшли до розв'язування задач. Правильно підібрані вправи по рівнях складності дозволяють нарощувати складність у міру засвоєння матеріалу. Було запропоновано завдання на знаходження координат вершин параболи, області значень, вчитель приділяла увагу побудові графіків квадратичних функцій. Вчитель врахувала індивідуальні особливості учнів, для тих, хто швидко виконував завдання пропонувала роботу з картками. На другому уроці учні продовжували розв'язувати задачі з даної теми. Після уроків найактивніші отримали гарні оцінки. Вчитель відноситься до дітей з повагою, розумінням, дотримує тактовність.
На перерві ми підійшли до директора гімназії, Алла Іванівна нас люб'язно зустріла в своєму кабінеті, де ми обговорили пройдену практику, подякували за допомогу та корисні поради. Директор висловила нам подяку за активність та дала настанову на майбутнє.
Також сьогодні я завітала до педагогічного університету, разом з іншими практикантка ми зустрілись із методистами з інформатики та з психології, вони переглянули стан нашої документації та поцікавились нашим шкільним досвідом. На п'ятницю запланували зустріч з методистом психології, для підписання плану та отримання оцінок за характеристику класу.