понедельник, 10 сентября 2018 г.

Шостий день педагогічної практики

   День розпочався з загальної лінійки, на якій було оголошено переможців всіх конкурсів, які було проведено в п'ятницю. Нажаль мій клас не переміг, але вони не засмучувались, адже все одно виступили на високому рівні і зайняли 2 місце!
    Сьогодні я, протягом дня, відвідувала уроки з алгебри в 9-Б та 9-В класах. Учні повторювали і систематизували навчальний матеріал з курсу алгебри 8 класу, адже зовсім скоро на них чекає контрольна робота. Теми уроків: "Тотожні перетворення виразів, які містять квадратні корені" та "Розв'язування раціональних рівнянь". Під час розв'язування завдань вчитель наголошувала на основних правилах, які потрібно знати для розв'язання прикладів. Якщо учень не міг розв'язати, то вчитель допомагав навідними запитаннями. Процес пам'яті в різних учнів проявлявся по різному: одні відтворювали в пам'яті матеріал, який вони вже вивчали в попередніх класах (лінійну та обернену функції, параболу, властивості кореня квадратного, побудову графіків враховуючи на ОДЗ), в інших проявлявся процес забування, тому вони допускались елементарних помилок. Під час уроку Світлана Миколаївна мотивувала учнів, нагадуючи про контрольну роботу і про майбутнє ЗНО. Розв'язуючи приклади біля дошки учні проговорювали кроки розв'язання та правила, які потрібні для розв'язання.  Загалом урок пройшов на високому рівні, вчитель підібрала цікаві різнорівневі завдання.
   В кінці дня я працювала з вчителем математики над календарним плануванням. Вона коротко розповіла про особливості такого виду роботи та пояснила в чому полягає моє завдання.
   Світлана Миколаївна дуже досвідчений вчитель, дуже вдячні за її методичні поради та настанови.