четверг, 6 сентября 2018 г.

Четвертий день педагогічної практики


Сьогодні у всіх гарний настрій, адже нарешті пішов дощик і спала спека, учні виглядали більш жвавими.
Ранок розпочався з пари уроків алгебри в 9-В класі. Весь тиждень учні будуть повторювати і систематизувати матеріал з курсу 8 класу, після чого напишуть контрольну роботу. Урок розпочався з привітання і перевірки домашнього завдання, приклад високого рівня розв'язало лише два учні, тому його розглянули на дошці. Тема уроку: "Системи і сукупності лінійних нерівностей з однією змінною. Розв'язування рівнянь і нерівностей з модулем". Для актуалізації знань вчитель використала таку форму контролю, як фронтальне опитування. Учні по черзі виходили до дошки розв'язувати завдання, після розв'язання кожного прикладу вчитель просила щоб клас задавав питання учню біля дошки, це означало що потрібно задати питання яке може бути на ЗНО, а саме "Чому дорівнює сума коренів?" або "Скільки цілих розв'язків?" і тому подібні.
   На другому уроці розглядали більш складні приклади. Коли учениця допустила помилку в розв'язанні, вчитель сказала "Ставимо знак оклику!" і учні почали шукати помилку, після того як знайшли, Світлана Миколаївна наголосила на тому, що учні часто забувають це правило. Урок був продуктивним, в учнів переважала довільна увага, вони швидко вирішували завдання і були дуже активними.
Відвідала урок інформатики у 9-В. Тема уроку: "Інформаційні процеси та системи". Вчитель використала міжпредметні зв'язки з етикою, культурою, математикою, наголосила на поведінці в комп'ютерному класі. Наталія Ігорівна взяла швидкий темп уроку, підводила учнів до відповідей, наприкінці уроку було проведено самостійну роботу. Ефективність уроку можна простежити на високому рівні засвоєння матеріалу, увазі учнів на уроці, інтересу до інформації.
Також відвідала пару уроків алгебри у 9-Б класі. Учні активно відповідали, під час виконання завдань біля дошки пояснювали розв'язання, перевіряли записи та знаходили помилки.
Завтра в гімназії День Здоров'я! Отже, в кінці дня, ми разом з класним керівником Світланою Миколаївною обговорили плани на наступній день та залучили учнів до проведення олімпійського уроку. Чекаю з нетерпінням завтрашнього дня!