пятница, 26 октября 2018 г.

Сороковий день педагогічної практики

Сьогодні останній день педагогічної практики, 8 тижнів проминуло непомітно.. За цей час ми вже встигли звикнути до гімназії, до учнів та до неперевершених вчителів!
Ранок розпочався з єдиного уроку, що був присвячений основам безпеки життєдіяльності, вчитель провела бесіду про техніку безпеки на канікулах, учні брали активну участь в обговорені.
Першою парою уроків я відвідала фізику в 9-В класі, яку проводив Володимир Миколайович. Тип уроку: контроль знань. Для перевірки домашнього завдання вчитель використав прийом самоопитування, він мені дуже сподобався. Декілька учнів самі собі задавали шість питань з домашнього параграфа і давали на них відповіді, після вчитель їх коригував та виставляв оцінку. А в цей же момент біля дошки за бажанням інші учні розв'язував задачі з домашньої роботи. Таким чином всі готуються до теорії, тому що ніхто не знає хто буде брати участь у самоопитуванні, і також перевіряються домашні вправи. Потім вчитель опитував кожного учня, у нього був свій список. Запитання не повторювалися; якщо хтось підказував комусь, то знімав бал обом учням. До кожного учня ставив 7 запитань. В кінці уроку виставляв оцінки. Вчитель має великий педагогічний досвід і користується заслуженою пошаною учнів.
Також я відвідала урок математики в 5-Б класі, вчитель - студентка-практикантка Юлія Анатоліївна. Тема: Прямокутник. На актуалізації опорних знань учні пригадали що називають прямокутником, квадратом, властивість їх сторін, формули знаходження їх периметру. Наступним етапом розв'язували задачі біля дошки. Учні активно працювали. Завдання були від легких до більш складних; задачами вчитель намагався зацікавити дітей, тому використовувала різних дитячих персонажів. Учні добре сприймали матеріал, вчитель не раз зауважувала на головних аспектах. Мета, яку поставив вчитель на початку уроку, була в повній мірі досягнута.
В кінці дня я попрощалась зі своїм 9-В класом, подякувала їм за допомогу, за підтримку і побажала успіхів в майбутньому, вони навзаєм побажали мені гарних оцінок за практику та кожен сказав по гарному словечку, мені було дуже приємно.
Я дуже вдячна за допомогу та корисні поради всьому педагогічному колективу гімназії, це був неперевершений досвід!